![Bradepandekage med sprød brombærtop Denne kage med brombær og æble er fantastisk til mange lejligheder. Prøv for eksempel kagen til søndagskaffen, hygge med familie, som dessert eller til fest. Kagen er nem og hurtig at lave.](/images/articles/s2/2015/4/23/bradepandekage-med-sprød-brombærtop.jpg)
Dej:
350 g hvedemel
50 g sukker
25 g smør
2 æg str. M
11/4 dl lunken minimælk
25 g gær
1 tsk kanel
1 stang vanilje, korn heraf
½ tsk salt
Fyld:
1 æg str. M, sammenpisket
2 æbler, skrællede og hakkede
350 g velmodne brombær
1 citron, skal heraf
75 g hvedemel
50 g koldt smør
50 g rørsukker
25 g snittede mandler, hasselnøddekerner eller pinjekerner
*
Bland hvedemel og sukker og hak smørret ud heri.
Tilsæt æggene samt gæret, udrørt i den lunkne mælk.
Rør de resterende ingredienser i dejen og ælt den blød og blank.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Slå dejen ned, og bred den i en form beklædt med bagepapir(30 x 20 cm.).
Lad dem efterhæve 15-20 minutter.
Smør dejen med æg og fordel æbler, brombær og citronskal ovenpå.
Hak det kolde smør i melet til det får en let grynet konsistens.
Tilsæt sukker samt nødder eller kerner, og fordel blandingen over kagen.
Bag kagen ved 200 ºC i ca 20 minutter.
Dæmp derefter varmen til 175 ºC, og bag kagen færdig ved denne temperatur yderligere 15-20 minutter.
Lad kagen afkøle, før den serveres.