![Calzones vegetariske](/images/show_images/2/2019/10/calzones-vegetariske_1572018156453.png)
Enkel italiensk mad er så let at tilberede, at man kan
glemme alt om at hente fast-food på grillbaren. Denne calzone smager måske
endda bedre end pizza.
• Vælg mager ost i stedet for fuldfed ost.
Forberedelse 15 min. + hævning. Tilberedning 25 min. 4 stk
# Råvarer til Calzones vegetariske:
25 g gær
1½ dl vand
½ tsk salt
2 tsk olie
2½ dl hvedemel
1½ dl grahamsmel
1 gulerod
2½ dl broccolibuketter
2½ dl mozzarellaost
1½ dl ricottaost eller hytteost
1 rød peberfrugt i tern
1 fed presset hvidløg
1 tsk hakket persille
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
olie til stegning
½ hakket løg
* Fremgangsmåde:
1 Varm vandet til 37 °C. Opløs gæren i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet, salt og olie.
Bland de to slags mel.
Ælt det hele sammen til en dej.
Lad dejen hæve tildækket 30 min.
2 Skræl guleroden og skær den i skiver.
Skyl broccolien og del den i meget små buketter.
Damp grønsagerne - gulerod 2 min. og broccoli 3 min. i
kogende, letsaltet vand.
Spul med koldt vand.
Bland grønsagerne med ost, peberfrugt, hvidløg, persille,
salt og peber.
3 Varm lidt olie i en gryde.
Tilsæt løg og steg det mørt.
Rør løgene i grønsagerne.
Sæt ovnen på 225 °C.
4 Tag dejen op og ælt den igennem.
Del dejen i 4 stykker.
Rul hver del ud til en cirkel 20 cm i diameter.
Fordel fyldet på den ene halvdel.
Lad kanten være fri.
Fold dejen over fyldet, tryk kanterne til.
Prik dejen med en gaffel og bag ca. 25 min.
Tips & råd
![Calzones vegetariske](/images/show_images/2/2019/10/calzones-vegetariske_1572019065421.png)
Læg fyldet på den ene side af dejpladen. Lad kanten stå fri.
Fold den anden halvdel over fyldet og tryk kanterne godt
til.
![Calzones vegetariske](/images/show_images/2/2019/10/calzones-vegetariske_1572019075855.png)
Tryk dejen sammen ved at trykke dejen mellem tommel- og
pegefinger.
Prik derefter dejen, så dampen kan slippe ud under
bagningen.
PR. STK.: Energi: Kcal 409 = kJ 1718
Kulhydrat 52 g Protein 19 g Fedt 14 g (31 %) Fibre 5 g
INFO: Calzone er en indbagt pizza, der vandt indpas i løbet af 1980'erne. Dens fyld er typisk salami/skinke, mozzarella, ricotta og parmesan/pecorino. Til tider ses det at pizzaen frituresteges.
Den stammer oprindeligt fra området omkring Napoli.