![Barselpottesuppe fra Midtsjælland Barselsmad var den mad de besøgende kom med til den nybagte moder. Det er en skik der har holdt sig op til ca. 1960, især i mindre og lidt isolerede egne. Her laves suppen på rugbrød, kanel og citron.](/images/articles/s2/2015/4/23/barselpottesuppe-fra-midtsjælland.jpg)
375 g fint rugbrød
3 l vand
skal af 2 citroner
1 stk kanel
saft af 2 citroner
sukker efter smag
4 dl vin (f. eks. kirsebærvin)
2 ½ dl fløde
Rugbrød og vand koges og sies gennem en sigte og kommes tilbage i gryden, hvorefter den skrællede skal af 2 citroner og 1 stykke kanel kommes i.
Når suppen koger, tages den af varmen, og der tilsættes citronsaft, vin og sukker efter smag.
Oven i potten (eller i hver tallerken) lægges flødeskum.