![Wokret Kantonesisk](/images/show_images/2016/4/clip_1460912252690.png)
Denne lækre wokret er krydret på traditionel kinesisk vis,
men den kan let tilpasses de fleste køkkener.
• Både majs, peber frugt og asparges indeholder C-vitamin.
Forberedelse i 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 6
Portioner
# Råvarer til Wokret Kantonesisk
500 g mørt oksekød, fx inderlår
1 spsk woksauce med blommer (sursød sauce)
2 spsk woksauce med sorte bønner
1 citron, saften af, ca. ½ dl
2 fed hvidløg
1 spsk frisk strimlet ingefær
½ spsk sesamolie
1 gul, 1 rød og 1 grøn peberfrugt
500 g asparges, friske eller frosne
250 g minimajs
2 tsk olie til wokningen
2 spsk soya
240 g ris
1 tsk sesamfrø
*
Fremgangsmåde:
1 Puds kødet fri for sener. Striml kødet fint.
2 Læg strimlerne i en dobbelt plastpose og stil den i en dyb
skål.
Bland de forskellige woksaucer med citronsaft, finthakket
hvidløg, fint strimlet ingefær og sesamolie i en skål og hæld marinaden over
kødstykkerne.
Bind posen til og "ælt" den, så kødet dækkes af
marinaden.
Stil koldt 1 time eller helst natten over.
3 Udkern peberfrugterne og skær dem i strimler.
Skær aspargesene ud. Del evt. minimajsene.
4 Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden.
Op varm 2 tsk olie i en wok, eller på en stor pande med høje
sider.
Steg kødet til det er brunt. Rør hele tiden.
5 Tilsæt minimajs, peberfrugt og asparges.
Steg yderligere 3-5 min. eller til grønsagerne er varme og
sprøde.
Rør hele tiden.
6 Tilsæt soya og den gemte marinade, giv det et opkog og
server med ris som er drysset med sesamfrø.
Tips & råd
![Wokret Kantonesisk](/images/show_images/2016/4/clip_1460912252695.png)
Kinesisk garniture: skær chilifrugter i tynde strimler, men
lad dem sidde sammen ved stilken og læg dem i koldt vand så de ruller sig
sammen.
![Wokret Kantonesisk](/images/show_images/2016/4/clip_1460912252699.png)
En nem måde at pille løg er at skære enderne af og siden
dele dem på midten, inden skallen fjernes. Yderskallen løsner sig da meget let.
PR. PORTION: Energi: Kcal 208 = kJ 870
Kulhydrat 15 g Protein 23 g Fedt 6 g (26%) Fibre 3 g