![Vafler med oste og salat](/images/show_images/2/2019/10/vafler-med-oste-og-salat_1572085029023.png)
Server disse sprøde vafler til forret eller som snacks. De
smager allerbedst nybagte - direkte fra vaffeljernet.
• Anvend mager ost og letmælksyoghurt, i stedet for
cremefraiche for at spare på fedtet.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 45 min. 4 portioner
# Råvarer til Vafler med oste og salat:
3¼ dl (200 g) hvedemel
2½ dl letmælk
¼ dl cremefraiche
2 æg
100 g reven ost
1 tsk timian
¼ tsk salt
1 nip hvid peber
TIL SALATEN:
1 håndfuld spinat
½ agurk
½ ræddike eller 1 bundt radiser
2 tomater
1 bakke karse
1 spsk urtevineddike
1 tsk sennep
¼ tsk salt
⅛ tsk sort peber
3 spsk (½ dl) olie
1 bundt purløg
smør til vaffeljernet
* Fremgangsmåde:
1 Bland ingredienserne til vaffeldejen og stil den til side.
2 Nip spinaten, skyl den og ryst den tør.
Riv bladene i mundrette bidder.
Skyl og skræl agurk og ræddike (skyl radiserne). Riv dem
groft.
Skyl og del tomaterne i 8 både, fjern stilkfæstet.
Klip karsen og bland alle grøntsagerne i en stor skål.
3 Bland vineddike, sennep, salt, peber og olie i en anden
skål.
Dryp dressingen over salaten og vend den nogle gange med et
par skeer.
Klip purløget og drys det over.
4 Opvarm vaffeljernet og pensl stegefladerne med lidt
flydende smør.
Hæld et par spsk dej i jernet og bag vaflerne 3-4 min. hver.
Server vaflerne varme sammen med salaten.
Tips & råd
![Vafler med oste og salat](/images/show_images/2/2019/10/vafler-med-oste-og-salat_1572085229639.png)
Der findes teflonbelagte vaffeljern som kun behøver smøres
med lidt fedt til den første vaffel.
De elektriske vaffeljern har en signallampe som viser når
jernet er varmt nok.
![Vafler med oste og salat](/images/show_images/2/2019/10/vafler-med-oste-og-salat_1572085494335.png)
Bag vaflerne 3-4 min. og tag dem af når de løsner sig let
fra jernet.
Det går lettest med en gaffel.
PR. PORTION: Energi: Kcal 481 = kJ 2020
Kulhydrat 20 g Protein 44 g Fedt 25 g (46%) Fibre 3 g