![Oksekarry fra Kashmir 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460909470139.png)
Vil du have en ægte karryret med herlig smag, som er enkel
at lave. Prøv denne lette opskrift med en færdig karrypasta.
• Afpudset højreb med fedtet skåret fra indeholder kun 7%
fedt.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner
# Råvarer til Oksekarry fra Kashmir
1 kg højreb, godt afpudset
8 kardemommekerner
1 løg
1 spsk rapsolie
2 tsk karrypasta, mild eller hot
1 tsk gurkemeje
1 dåse hele flåede tomater (400 g)
400 g broccoli
TIL SERVERING:
240 g langkornede ris
* Fremgangsmåde:
1 Skær det afpudsede kød i mundrette tern.
Stød kardemommen let.
Pil løget og hak det groft.
2 Opvarm olien ved jævn varme i en teflongryde.
Brun kødet på alle sider 4-5 min.
Tilsæt kardemomme, løg, karry og gurkemeje og steg
yderligere 5 min, til løgene er blanke.
3 Tilsæt tomaterne og bring det i kog.
Læg låg på, dæmp varmen og lad retten simre langsomt i 45
min.
4 Skyl broccolien, del den i buketter og læg dem i gryden.
Lad koge videre 10-15 min, eller til broccolien er tilpas
kogt.
5 Server karrygryden med løse ris, et godt brød og en skål
med yoghurt naturel.
Tips & råd
![Oksekarry fra Kashmir 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460909470143.png)
Yoghurt med hakket agurk er forfriskende tilbehør til hede
karryretter.
Du kan også servere yoghurt og små chilifrugter til dem som
vil have en rigtig hed smag.
![Oksekarry fra Kashmir 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460909470147.png)
Poppadums, tynde, sprøde indiske brød passer meget fint at
servere til karryretter.
Vælg krydrede eller naturel.
Varm dem i mikroovn, 3-4 stykker på højeste effekt et par
min.
FORBERED
Som alle karryretter smager denne gryde bedst dagen efter
tilberedningen.
Afkøl gryden hurtigt, kom den i box med låg og stil i
køleskab til næste dag.
Varm den ca. 15 min. før serveringen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 294 = kJ 1234
Kulhydrat 4 g Protein 38 g Fedt 14 g (43%) Fibre 4 g