![Sellerisuppe med Liptauer Sellerisuppe med Liptauer](/images/articles/s2/2015/4/23/sellerisuppe-med-liptauer.jpg)
Sellerisuppe
1 stor selleri
2 bouillonterninger
2 spsk smør eller margarine
5 dl mælk
salt, peber og muskat
½ potte purløg (eller ½ bakke karse)
Tilbehør: rugbrød med Liptauer - se herunder
*
Del sellerien i mindre stykker og skræl dem.
Kog den godt mør i ¾ l vand, tilsat bouillonterninger.
Purér sellerien og kom den tilbage i suppen.
Kog det igennem med fedtstof og mælk og smag kraftigt til med salt, peber og reven muskat.
Drys klippet purløg over suppen og server den med rugbrød og Liptauer.
![Madopskrift billede](/images/show_images/38636648396303186_clip_image002.jpg)
Liptauer
150 g kvark
125 g smør
1 løg
1 spsk kapers
1 sardelfilet
1 tsk rosenpaprika
1 tsk kommen
1 spsk Dijon-sennep
*
Rør kvark og smør sammen.
Hak løg, kapers og sardelfilet og rør det i.
Tilsæt paprika, kommen og sennep og rør godt.