![Polenta bagt Polenta er en grød, der stammer fra Italien hvor den serveres til kødretter. I denne opskrift bliver polentagrøden skået i skået i stykker og svitset i smør inden servering.](/images/articles/s2/2015/4/23/polenta-bagt.jpg)
Polenta smager godt, specielt hvis du har mulighed for at varme den op på stedet.
1 liter vand
220 g polentamel
1,25 tsk salt
50 g smør
olie til pensling
Hæld vandet i en gryde, tilsæt salt og kog op.
Småkog herefter ved middelstærk varme.
Drys langsomt polenta melet i gryden under konstant omrøring.
Sæt stegepladen på lavest mulige temperatur og lod polentaen stå i 40 minutter. Rør rundt et par gange med en træske.
Polentagrøden er klar, når den slipper fra grydens kanter.
Tilsæt smørret og bland godt sammen.
Hæld polentaen i en kageform og stil formen til afkøling.
Polentaen skæres i stykker og svitses i et par minutter i lidt smør eller olie før servering.
![Madopskrift billede](/images/show_images/9556326269795925_clip_image003.jpg)
Det er ikke altid så enkelt at varme noget op, når man er på tur i naturen, men en lille primus og en gryde i aluminium eller et trangia sæt kan jo gøre arbejdet.