1 ½ kg ribbenssteg, kogestykke uden ben og brusk
½ spsk groft salt
Fyld:
200 g hakket svinekød
1 appelsin
25 g pinje- eller nøddekerner
1 lille løg
½ dl rasp
½ dl mælk
½ tsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk tørret rosmarin
Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen.
Riv appelsinskallen fint og pres saften.
Hak pinjekernerne groft ogg løget fint.
Rør kødet til fars med alle ingredienserne.
Lad farsen trække i køleskabet 10-15 minutter.
Fyld farsen i stegen med en ske og hold åbningerne med kødnåle.
Drys sværen med groft salt ned mellem hver svær.
Læg stegen på risten i en bradepande og sæt den midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200ºC.
Lad kødet stege ca. 1 ¾ time til det er mørt og gennemstegt.
Check med en kødnål, kødsaften skal være klar.
Lad stegen hvile utildækket 20 minutter inden den skæres i skiver.
Kan også serveres kold.