Logo

Fyldt ribbenssteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg ribbenssteg, kogestykke uden ben og brusk
½ spsk groft salt

Fyld:
200 g hakket svinekød
1 appelsin
25 g pinje- eller nøddekerner
1 lille løg
½ dl rasp
½ dl mælk
½ tsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk tørret rosmarin

Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen.
Riv appelsinskallen fint og pres saften.
Hak pinjekernerne groft ogg løget fint.
Rør kødet til fars med alle ingredienserne.
Lad farsen trække i køleskabet 10-15 minutter.
Fyld farsen i stegen med en ske og hold åbningerne med kødnåle.
Drys sværen med groft salt ned mellem hver svær.
Læg stegen på risten i en bradepande og sæt den midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200ºC.
Lad kødet stege ca. 1 ¾ time til det er mørt og gennemstegt.
Check med en kødnål, kødsaften skal være klar.
Lad stegen hvile utildækket 20 minutter inden den skæres i skiver.
Kan også serveres kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 527 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her