![Pizza Bolognese 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460981011590.png)
En enkel pizza som blot garneres med ost. En meget god måde
at udnytte en rest italiensk kødsauce på. Hverdagsfest
• Mozzarellaost indeholder meget kalcium.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 8 Portioner
# Råvarer til Pizza Bolognese:
PIZZADEJ
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk olie
2 dl mælk
FYLD:
1 løg
1 spsk olie
700 g hakket oksekød
3 modne tomater
1 dl tomatpuré
1 spsk balsamvineddike
1 tsk blandede tørrede krydderurter
salt og peber
14 skiver mozzarellaost
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med fyldet: pil og hak løget.
Opvarm olien på en pande.
Brun løg og kød, til det er godt brunt.
Hæld overflødigt fedt af panden.
2 Sæt ovnen på 200 °C.
Skær tomaterne i tern.
Kom tomater, tomatpuré, vineddike og urter ned til kødet.
Smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 20
min.
3 Dejen: bland mel, bagepulver og salt, bland det til en dej
sammen med olie og mælk.
Rul dejen ud til to runde bunde, 25 cm i diameter og læg dem
på en smurt bageplade.
4 Fordel fyldet på bundene og læg osten ovenpå.
Bag pizzaerne 20 min. i ovnen.
Tips & råd
![Pizza Bolognese 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460981011594.png)
Balsamvineddike hjælper med at løfte tomatsmagen frem.
Den bidrager også med lidt sødme uden at tilsætte kalorier.
![Pizza Bolognese 2](/images/show_images/2016/4/clip_1460981011598.png)
Brug hvidløg hvis du vil. Hvidløg smager bedst hvis det
hakkes.
Smagen er forskellig alt efter om det tilsættes først eller
sidst i tilberedningen.
VARIATION: Prøv med soltørrede tomater i stedet for tomatpuré
i saucen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 295 = kJ 1239
Kulhydrat 4 g Protein 18 g Fedt 23 g (70%) Fibre 1 g