Denne opskrift blev til ved et tilfælde, den er lidt speciel, og kræver at man er til stærk krydret mad, idet de forskellige ingredienser fremhæver og forstærker hinanden.
300 g kyllingefilet / inderfilet i tern
2 mellemstore løg
1 porre
125 g champignon
1 lille rød peberfrugt
1 lille grøn peberfrugt
1 lille gul peberfrugt
1 dåse flåede tomater
Madras curry efter smag
½ l blodappelsin juice
1-1 ½ spsk honning efter smag
1 hønsebouillon terning
Vindruekerne olie
Salt og peber efter behov og smag
1. Grøntsager hakkes i fine tern og skiver.
2. Olien opvarmes i en stegegryde, og curryen brændes af heri. Løgene svitses let inden porrerne tilsættes. Efter et par minutter tilsættes peberfrugten og til sidst champignon.
3. Grøntsagerne tages fra gryden, lidt mere olie og curry varmes i bunden og kødet svitses af heri, hvorefter grønsagerne tilsættes igen.
4. De flåede tomater renses, hakkes og tilsættes og bringes i kog under omrøring.
5. Blodappelsinjuce tilsættes og bouillon terning smuldres heri. Retten gives et opkog, hvoefter honningen tilsættes efter smag. Vær opmærksom på at honning søder forskelligt og det er vigtigt at retten ikke bliver for sød. Den skal være stærk men stadig let bitter.
6. Retten koger sagte i ca 30 minutter, hvorefter den smages til efter behov. Hvis den ikke er stærk nok efter ens smag, kan man lave et curry koncentrat ved at brænde noget curry af i en gryde, og tilsætte lidt juice og honning. Dette koncentrat kan så bruges til at justere smagen med.
VIGTIGT:
Curry pulver bør ikke drysses direkte i en ret, men altid brændes af først i varmt fedtstof for at frigive smagsemnerne.
7. Mens retten koger færdig, tilberedes risene.
Serveres med en aromatisk ris gerne Jasmin eller Basmati, der kan serveres tilbehør á la Rijs Taffel til, fx kokosmel, rosiner m.m.