En lækker ret til folk, som ikke har noget mod at kigge fisken i øjnene eller kæmpe lidt med benene ved bordet.
I denne opskrift er anvendt en lille forel. De fås frosne i ethvert supermarked eller friske hos fiskehandleren.
Retten er dejlig hurtig at tilberede, da det tager ca. 10 min. at skære lidt grønsager ud, skylle fisken og pakke det hele ind i alufolie.
2 personer.
400 g grønsager, som ikke kræver lang tilberedningstid (fx løg, tomat, peberfrugt og savojkål)
2 små foreller (ca. 170 g stk)
2 fed hvidløg
1 bundt persille
salt og peber
saft af ½ citron
½ dl hvidvin eller vand
Ovnen tændes på 210°c.
To store stykker alufolie - ca. 5 gange fiskens længde - foldes på midten og lægges på køkkenbordet.
Grønsagerne klargøres, skæres i mindre rustikke stykker og lægges i midten på hvert stykke alufolie.
Forellerne skylles, og gællerne fjernes evt. (se tips nedenfor).
Fisken lægges oven på grønsagerne sammen med hakket hvidløg og plukket persille.
Krydr med salt og peber, og husk også at krydre fisken i bugen, da smagen vil forplante sig til kødet.
Citronsaft og lidt hvidvin (eller vand) kommes over fisken, og alufolien lukkes omhyggeligt, så saften ikke kan løbe ud.
Fisken sættes i den varme ovn i 25 min.
Det er let at høre, når retten er færdig, da pakkerne syder.
Server fisken i alufoliet, evt. med nye kartofler som tilbehør.
Tips: Da gællerne på fisk altid indeholder en masse urenheder og bakterier, er det altid en god ide at fjerne dem, når du tilbereder fisk. Det er faktisk meget hurtigt og let at gøre, men hvis du er i tvivl, kan du spørge din fiskehandler om råd.
Denne ret kan kombineres på et utal af måder. Anvend de grønsager, du har liggende i køleskabet, men husk at skære grove grønsager ud i mindre stykker, da de ellers kræver længere tilberedningstid end fisken.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 4,1 g 7e%
Protein: 29,2 g 54e%
Kulhydrat: 15,6 g 29e%
Kostfiber: 3,9 g
Energiindhold: 977 kJ