Logo

Helstegt tyndsteg med glaserede løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

en tyndsteg på tre ben med mørbrad, ca. 3-4 kg
2 kg kartofler
2 spsk olivenolie
2 kg meget små løg
1 kop sukker
salt, peber
en god bearnaise sauce eller hvad med remoulade sauce (se opskrifter)

Hos slagteren købes en tyndsteg på tre ben med mørbrad. Helt præcist menes det stykke kød, som man skærer T-bone-steaks ud af, men her er det altså helt.
Der er til mere end fire personer, måske til seks, hvis man kun skal have en ret. Sådan en svend vejer vel 3-4 kg
Steg den på filetsiden, mørbraden skal altså vende opad. Den steges ved 200º i 1 1/2-2 timer. Derefter skal den trække i tre kvarter. Og den skal ikke dækkes til. Til kødet serveres en god sauce og glaserede løg samt pommes frites fra ovn.

Pommes frites fra ovn
Kartoflerne skrælles og skæres i facon, kommes i en stor skål og tilsættes 2 spsk olivenolie. Fordel olien godt over alle kartoffelstængerne og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og bag dem ved 210º i ca. tre kvarter (det passer med trækketiden på stegen). Vend dem en gang undervejs.

Glaserede løg
Sukker i mad, undtagen desserter, hører ingen steder hjemme, tordnede min lærer på kokkeskolen. Det fraviger vi lige et øjeblik.
Løgene pilles uden at skære toppen af dem. Ellers vil de dele sig. Sukkeret smeltes i en gryde og bruner let. Heri vendes løgene forsigtigt, og lidt salt tilsættes. Læg låg på gryden og steg dem ved meget svagt blus, til løgene er næsten møre. Lad dem trække, gerne en hel dag, og varm dem igennem uden låg, til de når en let karamelagtig konsistens.

Bearnaise sauce
se opskrifter
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4372 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.