500 g lam (hals eller bov)
1 stort løg
1 fed hvidløg
60 g smør
salt og peber
1 strøget spsk karry
1 æble
1 dl bouillon
2 spsk yoghurt
citronsaft
Pilaf-ris
300 g ris
salt
1 spsk smør
6 dl bouillon
1 knsp. safran
1 spsk pinjekerner eller mandelflager
evt. 1 rød peber
Skær kødet i store tern, drys med salt og peber, dryp med citronsaft.
Hak løg, hvidløg og æble, og steg det i noget af smørret sammen med karryen (mindst 1 spsk , mere hvis man kan lide det meget stærkt), indtil blandingen er gylden.
Kom kødet i, og fortsæt stegningen, til kødet har taget farve, rør hele tiden i det.
Tilsæt bouillonen, læg låg på, og lad retten snurre under sagte ild i ca. 2 timer.
Næsten al væske skulle på det tidspunkt være fordampet.
Kom yoghurten i, og lad retten snurre videre i 20 minutter.
Retten serveres med pilafris til.
Pilaf-ris:
Udblød risen i saltet vand i mindst 1 time, lad den løbe godt af, tør den evt. i et stykke køkkenrulle.
Smelt smørret og steg risen nogle minutterm, rør godt rundt, tilsæt evt. en groft hakket rød peberfrugt.
Bouillonen kommes i, safranen røres ud i lidt lunkent vand og tilsættes, desuden pinjekerner eller mandelflagerne.
Lad det koge over sagte ild under låg, til risen er mør.
Denne ret kan spises med chutney.