1 ½ kg lammebryst
¼ knoldselleri
2 gulerødder
2 porre
3 stilketimian
300 g friske ærter (bælget vægt)
6 nye gulerødder, skivede
1 lille blomkål, delt i små buketter
1 dl piskefløde
Maizena til jævning
2-3 spsk hakket persille
salt
friskkværnet peber
Lammebrystet udbenes og sættes over i en gryde med så meget vand at det lige dækker.
Suppen skummes, og selleri, gulerod og porre (alle groft skårne) samt timian tilsættes.
Lad det simre i 40 min.
Kødet tages op og skæres i passende stykker.
Suppen sies, kommes atter i gryden og koger til den er reduceret noget.
Fløden tilsættes, det koges godt igennem og denne sauce smages til med salt og peber og jævnes til den ønskede konsistens med Maizena udrørt i lidt koldt vand.
Blomkål og gulerødder koges i letsaltet vand i 5-6 min og løber af i en sigte.
Kødet, gulerødder, blomkål og ærter lunes kort i saucen, persillen drysses over og retten serveres.
Gerne med små kartofler til