Denne ret er hurtig at lave, da alle ingredienserne blot lægges i et ovnfast fad, der kommes i ovnen i ca. 55 min.
Der er næsten ingen opvask, da retten gør sig bedst ved at blive sat på bordet i fadet.
Lidt groft brød vil egne sig perfekt som tilbehør, da kyllingen svømmer i saft og kraft. 4 personer.
1 kylling
4 gulerødder
2 løg
¼ savoykål
2 cm frisk ingefær
1 appelsin
l dl ris
4 dl vand
2 tsk hønsebouillon
2 spsk soja
1 spsk honning
60 g rosiner
salt og peber
4 skiver groft brød a 20 g
Ovnen tændes på 200°C, og et ovnfast fad sættes derind.
Kyllingen parteres i 8 stykker, og skindet fjernes.
Gulerødder, løg og savoykål klargøres og skæres i mindre stykker. Ingefæren skrælles og hakkes.
Appelsinen skrælles og skæres i tynde skiver.
Grønsagerne fordeles i det varme fad med risene over.
Oven på risene lægges kyllingestykkerne, og kogende vand med hønsebouillon hældes over, så overfladen på kyllingen lukkes.
Til sidst tilsættes soja, honning, rosiner, den hakkede ingefær og appelsinskiver samt salt og peber.
Fadet dækkes med alufolie, og kyllingen dampes i ovnen i ca. 55 min., til den er gennemstegt.
Server retten med en lille skive groft brød og evt. salat som tilbehør.
Tips: Ovnbraiseret kylling kan varieres på et utal af måder, fx med klassiske danske grønsager, masser af hvidløg, en sjat hvidvin og en ordentlig dusk persille. Ind i ovnen med det hele, og vent så en lille times tid. Lækkert!
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 15,0 g 26%
Protein: 29,7 g 28e%
Kulhydrat: 54,6 g 46e%
Kostfiber: 6,0 g
Energiindhold inkl. brød: 2003 kJ