En veltillavet, blød pate af kyllingelever er altid en god appetitvækker eller en fin frokostret. Smør pateen tykt på et stykke nybagt Urte- og Oliven brød (se dette).
50 g smør
1 lille, pillet og hakket løg
1 fed knust hvidløg
250 g kyllingelever
1 spiseskefuld hakket timian (eller blandede krydderurter)
1 spiseskefuld cognac
Friskrevet muskatnød efter behag
Salt og peber efter behag
Olivenolie eller friskhakket persille som garnering
Smelt smørret i en stegepande.
Tilføj løg og hvidløg og svits dem forsigtigt, indtil løget er gyldent.
Hak leveren og fjern årer og sener.
Læg leveren ned til løget og hvidløget og lad den stege igennem i cirka 10 minutter, indtil leveren er mør.
Tilsæt timian og cognac og lad retten simre i et par minutter.
Hæld det hele i en blender og tilføj lidt friskrevet muskatnød og salt og peber efter behag.
Lad blandingen blende indtil konsistensen er blød.
Kom blandingen i en lille skål og lad den køle af.
Dæk pate'ens overflade med lidt olivenolie, så den ikke ser for tør ud, når den har kølet af.
Man kan også garnere retten med friskhakket persille.
165-111 kcal; 11-7,5 g protein; 12-8 g fedt, heraf 7-5 g mættet; 2-1 g kulhydrat; 03-0,2 g fibre; 142-95 mg natrium; 13-9 mg kalcium