Inspirationen til disse kartofler kommer fra Grand Canaria, hvor de til næsten alle retter serverer nogle utroligt lækre saltede og rynkede kartofler.
Vi danskere erofte er temmelige konservative i vores måde at tilberede kartofler på, men prøv denne variant. Det en ren fornøjelse at kunne bringe opskriften på de delikate kartofler videre. Til 2 personer.
400 g nye, små kartofler
1 spsk salt
Kartoflerne skylles grundigt og koges et par min. i vand.
Det meste af vandet hældes fra, så der kun er ca. ½ dl tilbage, som saltet kan opløses i.
Når saltet er opløst, hældes kartoflerne med lage i et ovnfast fad og bages i ca. 30 min. ved 200°C, til de er møre, og saltlagen fordampet.
Kartoflerne er nu snackagtige lækre og klar til servering.
Tips: Denne ret kan kun anbefales, når man kan få fat i små nye tyndskrællede kartofler. Selvom jeg på ingen måder selv finder kartoflerne for salte, har jeg tilberedt dem til nogle, som synes, saltet var lidt for markant.
Hvis din konservative svigermor med for højt blodtryk kommer forbi, vil du derfor med fordel kunne spare lidt på saltet.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,6 g 3e%
Protein: 4,2 g 10e%
Kulhydrat: 36,6 g 87e%
Kostfiber: 3,2 g
Energiindhold: 776 kJ