En rigtig klassisk sommerret. Retten bliver særlig cremet, hvis man tilsætter lidt piskefløde
400 g snittebønner
1 løg
1 spsk smeltet smør
1 tsk hvedemel
1½ dl grønsagsfond
salt, peber og sukker
2 spsk sar eller persille
6 spsk piskefløde
1-2 tsk almindelig sennep
*
A. Snittebønner gøres i stand og skæres på skrå i små stykker.
Løget skæres i små terninger.
Det steges let sammen med bønnerne i 1 spsk smeltet smør.
1 tsk hvedemel drysses over og svitses med et øjeblik.
Grønsagsfond tilsættes.
Det krydres med salt og peber og koger under låg i 8-10 minutter.
Bønnerne skal stadigvæk have lidt bid.
B. Sar eller persille hakkes fint.
Det vendes i bønnerne sammen med 6 spsk piskefløde, og det varmes et øjeblik.
Der smages til med 1-2 tsk almindelig sennep, salt, peber og sukker.
Drys med hakket sar eller persille.
Pr. portion: 6 g protein, 16 g fedt, 12 g kulh. = 218 kcal (914 kj)