![Boller med havregryn og solsikkekerner Disse boller er så lækre at de både kan benyttes til morgenmad eller som supplement til rugbrød i madpakken med salat eller pålæg i. Bollerne er lette og hurtige at lave.](/images/articles/s2/2015/4/23/boller-med-havregryn-og-solsikkekerner.jpg)
10 g gær
1 spsk sukker el. honning
1 ½ tsk salt
½ l vand
3 spsk olivenolie
75 g havregryn
100 g durummel
100 g solsikkekerner
350 g hvedemel
*
Rør gæren sammen med salt sukker og vand og tilsæt derefter olien.
Nu røres resten af ingredienserne gradvist i og dejen, der skal være
klistret røres godt igennem.
Dejen sættes til at hæve køligt i min 10 timer.
Tænd ovnen på 250-300ºC og klat nu dejen op på pladen med en ske
dyppet i vand og bag bollerne i 10-12 minutter.
Tips: Disse boller er lækre både som morgenmad og til frokost med
salat og pålæg i.