Server den lækre dip
som tilbehør, mellemmåltid eller forret.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 45 min. Ikke fryse-egnet (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.)
#
1 aubergine (300 g)
1 fed hvidløg
1-2 spsk olie
1 spsk citronsaft
persille (hakket)
salt og peber
Tilbehør: fx
gulerødder, peberfrugt, bladselleri, ristet brød
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Vask auberginen og
prik den med en gaffel.
Læg den i en lille
bradepande foret med bagepapir og bag den helt mør (35-45 min.).
Tag auberginen ud af
ovnen og lad den køle lidt af.
Halver den på langs
og skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske.
Blend det i en
foodprocessor sammen med hvidløg.
Smag til med olie,
citronsaft, salt og peber.
Server dippen med
persilledrys og rå grønsager og/eller ristet brød.
Eller brug dippen
som "sauce" til et stykke stegt kød eller fisk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin