Vil du have lidt farve på bordet, så prøv denne
rødbede pesto. Ikke alene stråler den med farve, den er også super nem at lave.
#
3 dl rødbeder
2 tsk hakket hvidløg
1 dl stegte valnødder
1 dl parmesan
1 dl (oliven)olie
2½ spsk citronsaft
*
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
2. Vask rødbederne og tør dem med køkkenrulle.
Skræl dem (husk handsker) og skær dem i små terninger.
Læg dem på alufolie, og luk til en pakke.
3. Sæt pakken på en bageplade og bag i ovnen i 40-50
minutter, til rødbederne er bløde og saftige.
4. Lad afkøle helt.
5. Kom alle ingredienser med undtagelse af olien i en foodprocessor.
Brug pulsknappen i første omgang, for at blande det sammen.
6. Sæt processoren på langsom hastighed og dryp olie i, indtil det er godt blandet
sammen.
Hvis pestoen er for tyk, kan en smule vand tilsættes for at
tynde det lidt.