1 kylling på ca. 1200 g
1 lille løg
1 laurbærblad
½ tsk timian
½ dl portvin
2 syrlige æbler
100 g vindruer
1 lille salathoved
Sauce:
1 ½ dl piskefløde
1 spsk citronsaft
½ tsk Colman sennepspulver
1 knsp sukker
Kom kyllingen i en gryde, så lille som muligt og tilsæt ½-¾ l letsaltet vand, 1 løg i skiver, laurbærblad og timian.
Kog kyllingen 50-55 min. til den er mør.
Afkøl kyllingen og pil kødet fra skind og ben.
Hæld portvinen over og lad kødet trække 1 times tid.
Skræl evt. æblerne og skær dem i tynde både.
Halver vindruerne og tag kernerne ud.
Anret kyllingekød, æbler og vindruer på skyllede salatblade.
Pisk fløden halvstiv med citronsaft og sennepspulver og smag til med sukker og salt.
Hæld saucen over salaten lige inden serveringen.