(2 brød)
50 g gær
50 g margarine eller smør
5 dl mælk eller vand
1 tsk salt
1 L rugsigtemel
2 dl bygmel
1 dl hvedeklid
2 dl hvedemel
1 dl solsikkekerner
1 spsk kommen
Pynt: æg og solsikkekerner
Smuldr gæren i dejfadet.
Smelt fedtstoffet og tilsæt dejvæsken. Varm den op til 37º.
Opløs gæren i væsken og tilsæt salt, rugsigtemel, bygmel og hvedeklid. Rør og ælt dejen godt.
Bland halvdelen af hvedemelet samt solsikkekerner og kommen i.
Hæver tildækket i ca. 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt evt. resten af melet i.
Form den til to glatte brød og sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir.
Hæver i ca. 30 min.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.
Afkøles tildækket på en bagerist.