ca. 8 personer
1000 g Kartofler
500 g Surkaal
200 g Hvidvin
200 g Reinetteæbler
150 g mild sauce
Hakkede Agurker
hakkede Krydderurter
Olie
Eddike
Salt og Peber
Surkaalen vaskes omhyggeligt og faar Lov til at rende af.
0Kartoflerne skrælles og koges i Damp, hvorefter de, mens de endnu er varme,
skæres i Skiver. Hæld straks den hvide Vin over dem og kom derpaa den raa
Surkaal i. Bland dette godt.
Æblerne skrælles og skæres i Terninger.
Mindst to Timer inden Salaten skal serveres, hældes den milde Sauce (S. 366) over Blandingen af Kartofler og Surkaal. Æblerne, Krydderurterne og Agurkerne kommes i, og det hele blandes omhyggeligt. Smag det til med Salt, Olie, Peber og Eddike, hvis det er nødvendigt, og lad det staa i denne Marinade i mindst to Timer. Derpaa kan Retten serveres.
Denne Salat skal helst serveres for sunde, kraftige Maver.