Logo

Østrigsk kartoffelbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv dette lækre kartoffelbrød fra Østrig som tilbehør til for eksempel supper eller salater. Brødet kan sagtens spises for sig selv, måske med lidt smør på. Velbekomme

 

10 g gær
2 dl mælk
100 g hvedemel
1 æg
1 spsk salt
400 g hvedemel
250 g kogte kartofler
lidt sukker
50 g ukrydret svinefedt (smør)

Gæren smuldres og udrøres i den 35º lune mælk, 100 gram hvedemel tilsættes og dejen piskes sammen med en gaffel. Det bliver en ret lind dej. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. en time.

Ægget piskes sammen med saltet. Svinefedtet (smør) smuldres i melet og begge dele blandes i dejen sammen med de kolde kartofler, der er revet på den fine side af et rivejern. Dejen æltes omhyggeligt, til den er bland og smidig og slipper bord og hænder. Dejen stilles igen til hævning dækket af et fugtigt klæde i endnu en time.

Derefter slås dejen ned og formes til to ovale brød. Disse sættes til efterhævning på en smurt bageplade i cirka 30 minutter til de har fået dobbelt størrelse. Brødene pensles med sammenpisket æg, tilsat lidt koldt vand og bages i en 200 º varm ovn i ca. 30 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.070 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her