10 g gær
2 dl mælk
100 g hvedemel
1 æg
1 spsk salt
400 g hvedemel
250 g kogte kartofler
lidt sukker
50 g ukrydret svinefedt (smør)
Gæren smuldres og udrøres i den 35º lune mælk, 100 gram hvedemel tilsættes og dejen piskes sammen med en gaffel. Det bliver en ret lind dej. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. en time.
Ægget piskes sammen med saltet. Svinefedtet (smør) smuldres i melet og begge dele blandes i dejen sammen med de kolde kartofler, der er revet på den fine side af et rivejern. Dejen æltes omhyggeligt, til den er bland og smidig og slipper bord og hænder. Dejen stilles igen til hævning dækket af et fugtigt klæde i endnu en time.
Derefter slås dejen ned og formes til to ovale brød. Disse sættes til efterhævning på en smurt bageplade i cirka 30 minutter til de har fået dobbelt størrelse. Brødene pensles med sammenpisket æg, tilsat lidt koldt vand og bages i en 200 º varm ovn i ca. 30 minutter.