Inspirationen til disse kager er en vidunderlig og elegant dessert, som man finder i Nordafrika og i alle lande rundt om middelhavet. (billedet: Baklava cupcakes)
12 stk cupcakes:
150 g nødder (valnødder, pistacier eller mandler eller en blanding)
60 g ristede sesamfrø
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
175 g honning
1 spsk citronsaft
1 tsk orangeblomst- eller rosenvand
225 g fillodej
125 g smør, smeltet og let afkølet
A. Varm ovnen op til 180°C
Hak nødderne groft i en foodprocessor, hæld dem i en skål, og bland dem godt med sesamfrø, kanel og kardemomme.
B. Varm honning, citronsaft og orangeblomst- eller rosenvand i en lille gryde over svag varme, til det netop er flydende og føles lunkent på fingerspidsen (det må ikke koge).
Hæld blandingen over nødderne, og rør godt.
C. Skær fillodejen i kvadrater på 12 cm.
Læg et kvadrat i alle 12 huller i silikoneformen, og pensl med smeltet smør.
Gentag dette fem gange i hvert hul, og forskub kvadratets hjørner, så kanten af formen bliver helt dækket.
Glat dejen ud med bagepenslen efterhånden.
Læg en stor tsk af nødde-honningmassen i hvert hul.
Skær eller klip den overflødige dej af foroven eller lad den være, som den er.
D. Bag kagerne i 15-20 minutter, til fyldet er brunt på toppen og dejen gennembagt.
Tag kagerne ud af ovnen, og køl dem af, inden du forsigtigt tager dem ud
af formen.
De stivner under afkølingen i formen. Server dem i pæne papirforme.
Tips: Nyd dem til en kop espresso eller et glas sød mynte-te efter en middag eller ved tetid.