Hvem husker ikke en Banana split - dengang da v ikke bekymrede os om taljemål eller kolesterolniveau!
18 cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
125 g smør
300 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
2 modne bananer, mosede
1 ¼ dl kærnemælk eller cremefraiche
jordbærsyltetøj til fyld
Chokolade- karamelglasur:
65 g smør, skåret i små stykker
120 g mørk chokolade i små stykker
450 g flormelis
¾ dl varm mælk
1 tsk vaniljeessens
cocktailbær og skumbananer til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver og natron, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt vaniljeessens og mosede bananer og rør grundigt.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken og rør, til dejen er glat.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag kagerne i 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Grav midten af hver kage ud med en kernehusudstikker eller teske.
Kom 1 tsk syltetøj i hvert hul.
Glasur: Kom smør og chokolade i en skål og varm det over en gryde med simrende vand.
Rør, indtil begge dele netop er smeltet, og stil blandingen til afkøling, til den ikke længere føles varm på fingerspidsen.
Sæt skålen i koldt vand; så går det hurtigere.
Rør flormelis og varm mælk til en glat masse i en stor skål.
Tilsæt vaniljeessens og chokoladeblandingen.
Pisk glasuren med elpisker i ca. 5 minutter, til den er tyk og glat, og smør den på de kolde, fyldte kager.
Pynt kagerne med cocktailbær og skumbananer.