Tærtebund:
100 g smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 knsp salt
2 æggeblommer
Creme:
2 æggeblommer
40 g sukker
1 spsk majsstivelse
½ stang vanilje
2 dl mælk
Bananmarmelade:
2 meget modne bananer
saften af 2 limefrugter
100 g brun farin
½ tsk kanel
2 spsk rom
Øverst:
2 faste bananer
1 limefrugt
1 spsk brun farin
1 spsk flormelis
Tilbehør: flødeskum
Tærtebund:
Hak smørret i melet og ælt det sammen. Tilsæt flormelis og salt. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblommerne heri. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt et par timer inden den rulles ud og lægges i tærteformen. Bag bunden 15 min. ved 200ºC.
Creme:
Pisk æggeblommerne med sukker, tilsæt majsstivelse. Kog mælken med den flækkede vaniljestang i 5 min. Tag vaniljestangen op, pisk ½ dl af den kogende mælk i æggene og hæld dette tilbage i mælkegryden. Lad cremen blive tyk over svag varme.
Bananmarmelade:
Mos bananerne og kog dem til en tyk marmelade sammen med limesaft, farin og kanel. Smag til med rom. Smør tærtebunden med et lag bananmarmelade, læg et tyndt lag kagecreme over og dæk overfladen med bananskiver, dryp limesaft og drys med 1 spsk farin.
Sæt tærten under en varm grill et par minutter til sukkeret er karamelliseret. Drys med flormelis.
Server tærten med koldt flødeskum.