Kager med pesto? Jo - og de smager fantastisk.
12 cupcakes:
115 g majsmel
115 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk sukker
1 knsp salt
2 æg
2 ¼ dl mælk
50 g usaltet smør, smeltet
Glasur og pynt:
115 g basilikumpesto
350 g flødeost. blødgjort
12 cherry tomater
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Rør de tørre ingredienser sammen i en skål.
Pisk æg, mælk og smør sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet.
Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i papirformene og bag brødene i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene ud af formen og lad brødene køle af på en rist.
Lav glasur: Pisk pesto og flødeost sammen med en elektrisk håndmikser, til det er glat og cremet.
Smør glasuren på de afkølede brød og pynt med cherry tomater.
Opbevar brødene uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Med basilikumpesto og koriander
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk finthakket koriander til glasuren.
Med peberfrugtpesto
Følg basisopskriften.
Erstat basilikumpesto med 1 ½ dl pesto af rød peberfrugt.
Med basilikumpesto og chili
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk chiliflager til dejen, før den røres sammen.