50 g gær
¼ tsk salt
150 g smør
2 ½ dl mælk
50 g sukker
425 g hvedemel
Fyld:
2 dl blåbær
1 tsk kartoffelmel
eller
2 dl blåbærsyltetøj
1 æg til pensling
½ dl flormelis
2 - 3 spsk sukker
*
Findel gæren i dejfadet.
Hæld mælken i og rør gæren ud.
Tilsæt halvdelen at melet samt salt og sukker.
Rør det blødgjorte smør i.
Kom det meste af melet i og rør dejen godt sammen.
Gem lidt hvedemel til senere udrulning.
Tag dejen ud på bordet og del den i to portioner.
Rul hver portion ud til en firkant 20x30 cm og læg dem på en smurt plade eller bagepapir.
Skær dejsiderne i 6 cm lange snipper.
Læg blåbærrene ned langs midten, drys med sukker og kartoffelmel. Flet snipperne sammen over fyldet.
Pensl med det piskede æg.
Stængerne hæver ca. 1 time.
Bages ved 200°C i ca 15 min., eller til de er gyldne.
Drys med flormelis.