300 g butterdej
100 g marcipan
100 g flormelis
100 g usaltet smør
1 dl hele æg
30 g hvedemel
30 g finthakkede mandler
4-6 store søde blommer
lidt flormelis
lidt usaltet smør
Nøddesirup:
2 dl friskpresset appelsinjuice
300 g rørsukker
1 stangvanilje, skrabet
75 g hasselnødder
fromage frais
*
Rul dejen tynd ud, 44 x 28 cm. Skær fire stykker 11 x 7 cm.
Sæt dem på bagepapir i fryseren.
Kør marcipanen sammen med flormelisen.
Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør massen godt igennem.
Tilsæt æggene lidt ad gangen.
Til sidst røres hvedemel og de hakkede mandler i.
Massen må nu kun lige røres sammen.
Smør massen tynd ud på de frosne butterdejsbunde.
Del blommerne midt over med en skarp kniv. Fjern stenen.
Læg blommerne med den glatte side nedad på et skærebræt og skær dem nu i 3-4 mm tykke skiver.
Læg skiverne pænt ind over hinanden.
Kog juicen op sammen med rørsukker og vaniljen.
Kog den et kort øjeblik igennem, til alt sukker er opløst.
Afskum lagen og sigt den bagefter.
Afkøl den. Knæk nødderne.
Opbevar dem i en skål.
Tag tærten og drys den godt med flormelis.
Sæt små klumper smør på blommerne.
Bag den i forvarmet oven ved 200ºC i 10-12 min. alt efter ovnen.
Den er bagt, når butterdejen er brun nedenunder.
Server den sammen med nødderne, der er vendt i siruppen og fromage frais.