Koldthævede boller er gode som rundstykker en morgen, man har travlt.
Læg dem aftenen før, og bag dem mens du er i bad!
3 dl koldt vand
50 g gær
2. spsk olie
salt
9 dl hvedemel
Pynt:
æg eller mælk
birkes
*
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olie og salt.
Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er blank.
Form 12-14 boller og sæt dem på en plade med bagepapir.
Læg et klæde over, og stil bollerne køligt i 8-10 timer.
Tag bollerne frem, og tænd for ovnen 250ºC.
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk.
Pynt evt. med birkes.
Bollerne bages ved 250ºC C i 12-15 minutter.
Tips: Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt?
Tag en bolle (eller et andet brød), og bank i bunden.
Lyder det hult? - så er det færdigt.