(12 stk.)
5 dl vand
20 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g tørrede hasselnødder
250 g grahamsmel
350 g hvedemel
*
Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold ca. halvdelen af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem og ælt lidt efter lidt resten af melet i.
Læg dejen i en skål med tætsluttende låg og lad brødet hæve i køleskabet til næste dag.
Læg vha. en ske 12 dejkugler på en bagepladebeklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket på et lunt sted i ca. 45-60 min.
Pensl dem med vand og bag dem ved 200°C i ca. 20 min.
Tips: Hvis man ikke har en skål med tætsluttende låg, kan man anvende en gryde med et låg og evt. lægge en frysepose under låget, så det lukker tæt.
Husk, at der skal være plads til, at dejen kan hæve!
For at dejen kan hæve, er det vigtigt, at overfladen ikke tørrer ud. Vrid derfor et rent viskestykke op med vand og læg det over brødet, mens det hæver.