Bolledej:
125 g margarine
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg (husk pensling)
35 g gær
1 dl mælk
Fyld:
a. 50 g margarine
50 g sukker
50 g macipan
b. syltetøj
c. kagecreme
Pensling: æg
Pynt: glasur
Kagecreme:
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
1 spsk Maizena
2 dl mælk
Bolledej:
*
Margarine hakkes i melet, krydderier og æg tilsættes. der røres rundt med
fingerne.
Gær udrørt i lunken mælk tilsættes.
Alt æltes godt sammen med fingerne, rulles ud i 1 cm's tykkelse.
Dejpladen skæres ud i 12 firkanter, en klat fyld lægges på hver.
Hjørnerne bøjes ind over fyldet på pladen (bagepapir), samlingerne nedad.
Hæver et lunt sted, tildækket, pensles og bages midt i ovnen.
Giv dem glasur på.
Kagecreme:
Pisk æg, sukker, Maizena sammen i kold gryde, tilsæt mælken.
Bring i kog, pisk hele tiden, og kog igennem et par min.
Pisk af og til under afkølingen.
Tips: Til fyld kan man også bruge Chokolade.