# Ingredienser
25 g gær
3 dl mælk
25 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl rugkerner
2 dl vand
250 g groft rugmel
300 g hvedemel
* Tilberedning
Rugkernerne koges op med de 2 dl vand, koger ca 2 minutter og tages af varmen.
Smør smeltes i de varme rugkerner og det meste af mælken tilsættes for at mælken skal blive fingervarm.
Gæren udrøres i resten af mælken og salt, sukker og kerne/mælkeblandingen tilsættes.
Bland godt og tilsæt rugmel og det meste af hvedemelet.
Dejen æltes og der tilsættes evt mere hvedemel.
Dejen skal være en lille smule klistret.
Dejen hæver tildækket i 1 time.
Formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 minutter.
Bages i forvarmet ovn ved 180 °C i 20-25 minutter.
De er færdige når de lyder hule når man banker dem let i bunden med en finger.
Tips: kom hvedemel på fingrene når du former bollerne, så er det lettere og de hænger ikke fast.