100 g margarine
800 g hvedemel
8 dl vand eller mælk
4 spsk sukker
50 g gær
*
Smelt margarine, kom ca. 2 dl vand/mælk i lad det koge op, og tilsæt så
reste af væsken.
Det skal være lunken (man skal kunne ha' sin lillefinger i).
I mens smuldrer man gær i skålen og tilsætter sukker,
Pres det sammen og lade det stå til det bliver flydende (sukker skal være opløst). rør den lune væske i, og tilsæt derefter melet, ælt det sammen, tilsæt evt. mere hvedemel hvis dejen stadigvæk er klisteret (ved brug af røremaskine vil dejen slippe skålen når der er nok hvedemel i).
Lad hæve i 18 min.
Form boller og lad hæve i 18 min.
Sæt i ovn i 18 min ved 200ºC.
Tips: der bliver ca. 25-30 boller af en sådan portion. pas på de hæver
meget, hvis i har gjort det rigtigt. Det er nemmest i røremaskine.