24 stk
50 g smør
3 dl mælk
100 g Karoline's Fromage Blanc - Kvark 0,5%
25 g gær
1 ½ sukker
1 ½ tsk groft salt
ca. 400 g hvedemel
100 g rugmel
Pensling: sammenpisket æg
*
Bagetid: ca. 12 min. ved 225°
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt Fromage Blanc. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og klip et lille kryds l toppen af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen.
Tip: Bollerne smager godt med smør og ost, rullepølse eller skinke.
Bollerne er fryseegnet.