Betegnelsen "Bourdaloue" signalerer, at der indgår pærer og mandler i den pågældende ret. En kage: "à la Bourdaloue" har derfor pærer og mandler som hovedingredienser, som du nok har gættet. Disse kager laves i jumboforme og er ikke alene lækre, men ser også imponerende ud.
6-8 stk. jumbo cupcakes:
185 g smør ved stuetemperatur
100 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljeessens
185 g finthakkede eller malede mandler
35 g hvedemel
6-8 halve pærer, friske eller fra dåse, skåret i kvarte på langs
Karamelliserede mandler:
100 g mandelflager
50 g sukker
*
A. Varm ovnen op til180°C.
Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt vaniljeessens.
Tilsæt mandler, mel og rør, til dejen er glat.
B. Fordel dejen i jumbopapirforme.
Læg en kvart pære i midten, og tryk den lidt ned i dejen.
Bag kagerne i ½ time, eller til de er gyldenbrune og føles elastiske.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af, før du tager dem ud af formen.
C. Karamelliserede mandler:
Bland mandler og sukker på en kold slip letpande.
Tænd for blusset, og skru op til stærk varme, mens du hele tiden rører.
Når mandlerne efter nogle få minutter begynder at blive brune, hælder du dem straks i et ovnfast fad.
Lad dem køle helt af, og bræk dem så forsigtigt løs med en gaffel eller med fingrene.
Drys dem over kagerne lige før serveringen.