12 små eller 1 stor (billede nedenfor). Tilberedningstid:
ca. ½ time. Hævetid, i alt: 2½ time. Bagetid: 20-30 min. Kan fryses, men
forringes.
#
¾ dl vand
15 g gær
2 æg
½ tsk salt
½ spsk sukker
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
125 g smør
æg til pensling
*
1. Udrør gæren i lunet vand.
Pisk æggene sammen og kom dem i dejfadet sammen med salt,
sukker og ca. 4 dl af melet.
2. Smuldr smørret i resten af melet og kom det i dejfadet.
Ælt dejen blank og smidig.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ca. 2 timer.
3. Rul ⅔ af dejen ud til en rund plade som lægges i en
smurt, rund form (springform).
Rul resten af dejen ud og læg den over som låg.
Fold kanterne ind og lad dejen efterhæve i ca. ½ time.
4. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 °C i 20-30 min.
på ovnens midterste rille.
Dejen kan også formes til små briocher: Form den til små
runde boller og laven fordybning i hver. Læg en dejkugle i fordybningen.
Efterhæv og pensl og bag de små briocher ved 225 °C i 15-20
min.
Stor Brioche.