Tærtedej:
2 ½ dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
½ dl lys sirup
Fyld:
2 æggehvider
1 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
½ l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)
Citroncreme fraiche:
250 dl cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
saft og reven skal af 1 citron
Bland alle ingredienserne til dejen.
Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i
dejen.
Stil den i køleskab i 30 minutter.
Sæt den derefter i ovnen ved 175°C og forbag tærten i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter.
Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider.
Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve.
Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal.
Server tærten lun med citroncreme fraichen til.