Ca. 200 stk
375 g lys sirup
125 g smør
100 g sukker (1 ¼ dl)
1 ¾ tsk potaske + 2 tsk vand
½ spsk st. kanel
½ tsk st. nelliker
½ tsk st. kardemomme
Evt. ½ tsk st. ingefær
½ kg hvedemel (8 ¼ dl)
50 g syltet pomeransskal
50 g sukat
50 g mandler (1 dl)
Evl. mandler til pynt
Kog sirup, smør og sukker sammen i en gryde. Rør potasken ud i koldt vand. Rør det i den varme masse. Tag gryden fra varmen og rør til blandingen er lunken. Tilsæt krydderier, hvedemel, hakket pomeransskal og sukat. Skold og
smut mandlerne, hak dem og kom dem i dejen og ælt den blank. Rul dejen i 4 cm tykke stænger. Læg dem tildækket i køleskab 1-2 døgn. Skær stængerne i meget tynde skiver. Læg dem på bageplade med bagepapir. Bag øverst i ovnen ved 200°c ca. 5 min. Afkøl på rist. Kagerne opbevares i lufttæt dåse.
Tips: dejen kan opbevares i køleskab 3-4 uger og bages løbende. Erstat lys sirup med mørk sirup.