3 lagkagebunde
Nougat-chokoladetrøffel fyld:
200 g blød nougat
200 g mørk chokolade
½ liter piskefløde
Evt. lidt cognac eller Cointreau
Abrikoscreme:
150 g smør
100 g lys muscovadoråsukker
200 g ren rå marcipan
1 dåse abrikoser ca. 240 g
Pynt:
150 g ren rå marcipan
2 past. æggehvider
350 g flormelis
Nougat-chokoladetrøffel fyld:
Smelt nougat og hakket chokolade i piskefløde over vandbad.
Rør, til chokoladen er helt smeltet, og sæt den til afkøling.
Pisk chokoladecremen, når den er helt kold, til den har konsistens som flødeskum.
Pas på, den ikke piskes for længe, for så skiller den.
Smag evt. til med lidt cognac eller Cointreau.
Abrikoscreme:
Rør smør, sukker og marcipan sammen, og tilsæt finthakkede abrikoser.
Lagkage:
Læg en lagkagebund på et stort fad, og sæt ringen fra en springform oven på.
Kom først halvdelen af abrikoscremen på lagkagebunden i et jævnt lag og dernæst nougatchokoladetrøffel.
Læg den anden lagkagebund oven på, og fordel resten af abrikoscremen samt nougat-chokoladetrøffel oven på.
Slut af med lagkagebunden, og sæt kagen på køl til næste dag.
Rul marcipanen ud til en lang bane på ca. 6 cm’s bredde mellem to stykker bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om kagen som en slags mavebælte.
Rør æggehvide og flormelis sammen, og smør en tyndt lag på toppen af kagen, så lagkagebunden dækkes.
Kom resten af glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagen.