1 helt hvidløg ca 12 fed
2 ¾ dl mælk
450 gram hvedemel
1 tsk salt
25 gram smeltet smør
15 gram gær
½ tsk sukker
1 pisket æg
groft salt
lidt finhakket hvidløg til pynt
Blancher de adskilte, upillede hvidløg i kogenede vand i 5 minutter, lad dem dryppe af og pil dem.
Lad dem simre i mælken i 10-15 minutter, til de er møre.
Sigt melet sammen med saltet og lav en fordybning i det.
Blend mælk og hvidløg og tilsæt det smeltede smør, rør gæren ud med
sukkeret og kom det i den lune (max 30°C) hvidløgsmælk sammen med det piskede æg.
Hæld det ned i fordybningen i melet
Bland det godt sammen og ælt dejen intil den er glat, dejen skal være blød.
Lad den hæve tildækket et lunt sted ca 1 time.
Form dejen til store eller små brød, anbring dem på en bageplade, skær
nogle snit i dem og la dem hæve i 15 minutter.
Drys brødet med salt og lidt hvidløg og bag dem i 20-30 minutter i en
230°C varm ovn. Brødet er godt til mad og salat.
Tips: Man kan tilsætte revet gulerod - det kan anbefales.