(4 brød)
Hvidløg giver ikke bare maden en vidunderlig smag, det virker også konserverende.
Dette brød dufter dejligt i hele køkkenet, mens det bager. Hvidløgsbrød smager altid bedst lunt.
50 g gær
½ l lunkent vand
1 tsk salt
55 g rugmel
550-725 g hvedemel
Fyld:
5 fed hvidløg
1 dl hytteost
½ dl olivenolie
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rugmel, salt og det meste af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er jævn og smidig. En dej med rugmel i vil altid være en smule klistret, så lad være med at hælde for meget hvedemel i. Lad dejen hæve under film eller et klæde i ca. 30 min. Pil hvidløgsfedene, og hak dem fint, rør dem sammen med ost og fedtstof. Ælt dejen, og skær den i fire stykker. Rul hvert stykke ud til en firkant, der er lige så lang som bagepladen og ca. 15 cm bred.
Smør ¼ af fyldet ud over hver firkant, og rul dem sammen på den lange led. Læg brødene på den smurte bageplade, og lad dem efterhæve i 40 min. Tænd ovnen på 225°. Rids brødene med en skarp kniv, og bag dem i 20 min., til de er blevet gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.