40 g gær
2 tsk salt
5 dl vand
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
450 g pastamel
500 g pizzamel
Smuldr gær i en skål, tilsæt salt og lad det opløse gæren (det virker !)
Tilsæt vandet, olivenolie, sukker og, lidt efter lidt, pastamelet.
Gem en håndfuld som brødet skal drysses med til sidst.
Derefter kommes pizzamelet i.
Ælt dejen 10-15 minutter til den er smidig.
Grundige her er meget vigtigt for et vellykket resultat.
Stil derpå dejen til hævning med et vådt viskestykke over i 5-10 timer
(jo længere des bedre).
Når den er klar slås dejen ned og formes derpå til et aflangt brød.
Lad det efterhæve en times tid.
Rids så brødet på langs med et barberblad og tryk det let sammen igen.
Pensel med vand, og drys lidt pastamel over brødet.
Kom det i en kold ovn, og sæt temperaturen til 225ºC.
Bag brødet i 35 minutter.
Sluk ovnen og giv det 10 minutters eftervarme i ovnen.
Eller kom brødet i en opvarmet ovn ved 225ºC og bag det i 35 minutter
(det tager mere strøm ! og er ikke bedre)
Når brødet er klart, lyder det hult, når man banker på det.
Sæt det på en rist og lad det køle af.