Brød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
100 g Durum hvedemel
ca. 350 g hvedemel
Pesto:
2 kopper frisk persille uden stilke
2 spsk tørret basilikumblade
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
2 tsk finthakket hvidløg
2 spsk finthakkede pinje- eller valnøddekerner
1-2 dl olivenolie
1 dl revet parmesanost
Brød: Gæren røres ud i vandet.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er smidig.
Hæver ca. 1 time.
Rul dejen ud så den passer til en bradepande.
Lad den hæve yderligere ca. 15 minutter, smør pestoen på og bag ved 225ºC i ca. 15 minutter.
Kan nydes til f. eks. suppe eller i små stykker som snacks.
Pesto: Kom alle de tørre ingredienser og ⅓ af olivenolien i en blender og kør til det hele er findelt.
Stop undervejs og skub ned fra kanterne.
Tilsæt resten af olivenolien undervejs.
Hæld blandingen i en skål og rør parmesanosten i.