Logo

Romkager - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

Det er romglasuren og det lille skvæt rom i kagen til- sidst, der har givet kagen navn - så brug ikke essens her.

Ca. 10-12 stk

 

1 pakke frossen butterdej

Vandbakkelsesdej:

60 g smør

1 dl vand

50 g hvedemel (knap 1 dl)

1/4 tsk salt

3 æg

1/2 portion creme (se Linser)

Glasur:

100 g flormelis (2 dl)

2-3 spsk rom geléklatter

lidt rom til at stænke kagerne med

 

Optø den frosne butterdej og udrul den til en tynd plade.

Beklæd små linse­forme med dejen.

Vandbakkelsesdej:

Bring smør og vand i kog i en gryde.

Kom salt i melet og kom hvedemel blandingen i gryden på en gang mens der røres godt sammen.

Tag gryden fra varmen og rør æggene i et ad gangen, rør godt mellem hvert.

Tilbered cremen som ved Linser - Marie's  se opskrift.

Rør den helt kolde creme og vandbakkelsesdejen sammen.

Kom vandbak­kelses-cremefyldet i de butterdejsforede linseforme.

Bag ved 200°C i 20 minutter.

Kagerne hæver meget, når de er i ovnen, men falder straks efter de er taget ud af ovnen - det skal de.

Rør flormelis sammen med rom og kom det på de kolde kager.

Kom geléklatter på.

Stænk med lidt rom på kagerne lige før de serveres.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.