Brug direkte grillning ved middelhøj temperatur
Forberedelse: Ca. 30 min. samt 2 timer i køleskabet. Grilltid: Ca. 15 min.
4 makreller, rensede
6 spsk extra virgin olivenolie
6 spsk saft fra 1 citron
havsalt og friskkværnet sort peber
mild olivenolie
store citronbåde til servering
Skyl fiskene i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle.
Bland olivenolie, citronsaft, 1 tsk salt og lidt peber i en lille skål.
Skær et snit på begge sider af fiskene, læg dem i en stor skål og hæld olieblandingen over - Gnid olien godt ind i fiskene.
Dæk over med plastfolie og sæt skålen i køleskabet i 2 timer før du skal grille.
Dyp et stykke køkkenrulle i olie og gnid det på grillristen.
Læg fiskene på grillen, sæt låget på og grill indtil den side som er nærmest kullene, er gylden og sprød - Det tager 3-4 minutter.
Vend fiskene med to paletknive og grill den anden side indtil fiskene er gennem stegte.
Brug de to paletknive til at flytte fiskene over på et stort serveringsfad eller over på tallerkener.
Server med citronbåde eller sojasauce-dip (se opskrift).
Fed fisk som makrel egner sig godt til at blive grillet. Spis den som den er, bare med lidt citronsaft, eller med et asiatisk twist.