1 skive ristet franskbrød med smør
3 spsk Bombay karrysalat
4 tomatbåde
½ hårdkogt æg
1 spsk smørdampet spinat
¼ skive røget laks
1 tsk sort kaviar eller Cavi-Art
Kom karrysalat en i en pyramide på det ristede brød.
Læg skiftevis tomat- og æggebåde ovenpå. Kom spinaten på toppen.
Form en roset af laksen og læg den på spinaten.
Kom kaviar i midten af rosetten.
Bombay karrysalat
250 g kryddermayonnaise
1 spsk karry
3 spsk kolde løse ris
100 g kogt skinke
100 g kogt kylling eller høne
salt og peber
*
Rør karryen ud i en sjat koldt vand og rør det i mayonnaisen.
Skær skinke- og kyllingekød i tern og tilsæt de løse ris.
Smag til med salt og peber.
Denne salat er velegnet til rester af kød og fjerkræ.
Smørdampet spinat:
400 g frisk eller frossen spinat kommes i en gryde med 100 g smør, 1 tsk salt og ½ tsk peber og dampes under låg i 10 minutter.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%